Sari navigarea

in 2002 patriciu a incercat cu un ludovic contra unui stolojan

Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/2002/ludovic-orban-a-facut-un-program-numai-lapte-si-miere.html

Ludovic Orban a facut un program numai lapte si miere

21.08.2002

Ludovic Orban, candidat la presedintia PNL, si-a prezentat, ieri, propunerea de program pe baza caruia liberalii ar putea conduce Romania dupa viitoarele alegeri. “PNL este condamnat sa castige alegerile din 2004″, a sustinut Orban, al carui program contine promisiunea de crestere a salariului mediu de la 120 la 350 de EURO pana in 2010. Acest lucru se va face pe baza unei cresteri economice anuale de minim 8%, asigurata de “revolutia” fiscala, prin care impozitul pe profit va fi redus de la 25% la 15%, TVA de la 19% la 14%, iar contributia la asigurarile sociale de sanatate va scadea la 12%. Ludovic Orban mai propune, dupa o mai veche idee a lui Dinu Patriciu, infiintarea Consiliului Monetar si stabilirea prin lege a unei paritati fixe leu-EURO. Activele statului ar urma sa fie privatizate pana in 2008, iar administratia publica va suferi “o reforma profunda”, incepand cu reducerea numarului de ministere la 12, a numarului secretarilor de stat de la 150 la 50 si desfiintarea institutiei prefectului. Educatia va avea alocate, pana in 2008, 6 procente din PIB, iar agricultura va fi relansata, prin finalizarea, intr-un an, a eliberarii titlurilor de proprietate si vanzarea terenurilor detinute de fostele IAS.

Ludovic Orban va prezenta acest program delegatilor la Congresul din 24-25 august, care va alege noua conducere a partidului. Celalalt candidat la sefia PNL, Theodor Stolojan, a trimis, inca de saptamana trecuta, programul politic filialelor pentru a fi studiat. Stolojan a inceput, deja, discutiile pentru formarea echipei cu care va conduce PNL. Nimeni nu stie cu certitudine cine va intra in Biroul Executiv, insa favoriti sunt Paul Pacuraru, Mona Musca, Gheorghe Flutur, Teodor Melescanu si Calin Popescu-Tariceanu. Se mai “bat” pe restul de sase locuri Norica Nicolai, Eugen Nicolaescu, Dan Radu Rusanu, Cristian Boureanu, Valentin Ionescu, Napoleon Pop, Viorel Catarama si Mircea Cosea.

in 2009, dupa dezamagirea provocata de ludovic, dinu s-a hotarit sa incerce cu un crin; cu aceasta ocazie a actualizat si programul de guvernare; pentru studiul evolutiei gindirii politice patriciene puteti citi programul incredintat lui crin antonescu aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5956491-crin-antonescu-lansat-programul-pentru-presedintie.htm

Preşedintele României nu se va substitui, ca în prezent, nici Parlamentului, nici Guvernului, nici administraţiei publice locale, nici justiţiei. El nu va decide nivelul impozitelor şi taxelor, nu va stabili conţinutul programelor şcolare, nu va mări salarii şi pensii, nu va fixa rata dobânzii, nu va da sentinţe judecătoreşti.

in schimb va fi nevoit sa decida:

– scaderea cotei unice de impozitare la 10%;
– scaderea TVA la 15%;
– scaderea contributiilor sociale cu pana la 50%;
– Guvernul trebuie restructurat masiv. Nu avem nevoie de mai mult de 12 ministere şi 30 de agenţii guvernamentale
– modificarea sistemului de salarizare a magistraţilor
– Încurajarea dezvoltării profesionale a cadrelor didactice şi a celorlalte categorii de formatori inclusiv prin stimulare salarială;

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: