Sari navigarea

sursa: http://www.ziua.net/display.php?data=2002-05-22&id=90964
data: 22.05.2002

PD cere publicarea declaratiilor de avere pe Internet

Democratii vin cu o noua initiativa de modificare a Legii privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere. Deputatul PD Emil Boc a precizat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca se impunea o noua initiativa pentru ca toate amendamentele propuse pana acum de democrati nu au avut sorti de izbanda. “Prin noul proiect se asigura transparenta si publicitatea declararii averii, obligativitatea declararii si a datoriilor sau a altor sume si bunuri incredintate de alte persoane demnitarilor”, a afirmat Boc. El spune ca, potrivit noii reglementari, declaratia de avere se va da in scris, pe propria raspundere in fata unui notar public. “Pentru a servi scopurilor acestei legi se infiinteaza o comisie de integritate si transparenta, care va fi compusa din noua membri, care trebuie sa fie juristi cu miximum cinci ani de experienta si a caror integritate va trebui sa fie recunoscuta pe plan national”, a precizat Boc.

Democratul a afirmat ca aceasta comisie va supraveghea depunerea declaratiilor de avere, le va centraliza si examina si va derula anchete dupa cum va considera necesar pentru verificarea acuratetii acestora. “In plus, membrii comisiei respective vor asigura publicarea, pe un site public pe Internet, a declaratiilor de avere. Apoi, cererea de cercetare poate fi facuta de orice persoana sau institutie interesata”, a completat Emil Boc.

rezultatul? din aceeasi sursa: http://www.ziua.net/display.php?data=2002-07-05&id=94749
data: 05.07.2002

Alesii poporului nu sunt de acord cu controlarea averilor demnitarilor

Deputatii din Comisia pentru drepturile omului au respins, ieri, cu majoritate de voturi, initiativa legislativa pentru modificarea Legii privind controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de raspundere. Deputatii au considerat ca initiativa, semnata de Emil Boc si Ioan Oltean (ambii PD) este impropriu redactata din punctul de vedere al normelor de tehnica legislativa si, in plus, abroga dispozitiile din lege care asigura controlul aplicarii legii, a precizat secretarul comisiei, deputatul Florea Buga. Deputatii au tinut cont si de faptul ca la Guvern se afla in pregatire un proiect de lege pe acest subiect. (Mediafax)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: