Sari navigarea

„Dar cele mai importante buze sunt cele ale poporului. Iar primarul Sibiului are gust de miere”

Vlad Mixich, deutsche welle, aici: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4797856,00.html
via http://riddickro.blogspot.com/2009/10/un-articol-gretos.html
daca va era dor sa va simtiti uniti in cuget si simtiri puteti citi articolul de mai sus, un omagiu sincer, cu usoare accente gay, cum poate n-ati mai vazut de mult

daca insa doriti sa revedeti ochii albastri, nemachiati ai liberalismului romanesc, cititi articolul dlui neamtu (la recomandarea lui razvan, aici http://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/10/18/interbelic-partidul-german-din-romania/#comment-7711 )

PNL, Crin Antonescu şi deriva liberală

Mihail Neamtu, Hotnews.Ro, 18.10.09

Înjumătăţirea numărului de agenţii guvernamentale — veritabile căpuşe bugetivore — şi-a găsit un adversar neaşteptat: PNL. Partidul care-şi clamează vocaţia reformistă a depus o neaşteptată sesizare la Curtea Constituţională împotriva Legii de restructurare a agenţiilor din subordinea Guvernului. Să ne gândim puţin la gloria tradiţiei liberale româneşti: unde-i veţi putea recunoaşte, astăzi, chipul şi nobleţea? Din 1990 încoace, un partid istoric dezamăgeşte sistematic aşteptările noii generaţii. Vector al modernizării în perioada interbelică, PNL a ajuns astăzi scutul stagnării. De ce oare?
[…]
Făcând aceste constatări, se cuvine aşadar să ne întrebăm cum oare PNL defilează liniştit, de atâţia ani, alături de partidul dominat încă de geniul machiavelic al unui Ion Iliescu? Cum se explică vecinătatea senină între un Crin Antonescu şi „conservatorul Felix”? Dar carierismul obraznic al unui Bogdan Olteanu, egalat poate doar de „micul Titulescu”?
[…]

mai mult aici: http://grupareaaproape.wordpress.com/2009/10/18/pnl-crin-antonescu-si-deriva-liberala-hotnews-ro-18-10-09/

istoria partidului dlui klaus o gasiti la Theophyle: http://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/10/18/interbelic-partidul-german-din-romania/

Reclame

2 Comments

  1. Este ceva psihanaliozabil în articol… 🙂

  2. Citez şi eu dintr-un articol semnat Vlad Mixich, apărut săptămâna trecută în Gazeta de Sud. E de fapt o cimilitură.

    Tot ceea ce s-a putut vedea în ultimele zile este delegitimizant pentru politica şi democraţia româneşti. Curentul antipolitică, cu care cochetăm deja foarte mulţi dintre noi, beneficiază de o dublă amplificare. Pe de o parte, campania desfăşurată de anumite trusturi de presă (Realitatea TV este un exemplu) îi culpabilizează pe politicieni în masă, fără a oferi însă explicaţii. Se creează astfel terenul fertil pentru acel candidat sincer, independentul cu discurs antipolitic, care va salva ţara din braţele politicienilor. Nu e vorba de o conspiraţie, ci doar de calculul unui versat lider politic, susţinut de o manipulare media care primeşte acum, coincidenţă(?), apă din moara crizei guvernamentale.
    Suntem păcăliţi, dar e o păcăleală subtilă. Cine este independentul antipolitică, cel care spune lucrurilor pe nume, neimplicat în scandalul ultimelor zile? În sondajele de uz intern el creşte ca un Făt-Frumos. Avem o ghicitoare cu trei răspunsuri posibile: Marinarul, Prostănacul sau Doctorul? Încercaţi… chiar nu e greu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: