Sari navigarea

jk rowling a lucrat citiva ani la primul volum din harry potter, timp in care a trecut printr-un divort, si-a crescut singura fiica, a trait din ajutor de somaj, a lucrat ca profesoara, a scris prin cafenele si a fost diagnosticata cu depresie clinica. a trimis manuscrisul la 12 edituri care l-au respins. dupa un an de cautari a gasit o editura care a acceptat manuscrisul, i-a oferit 2500 lire sterline si a publicat volumul.

2500 lire sterline inseamna aproximativ 12500 lei. din acestia o parte (probabil vreo 15-20%) i-au revenit de fapt agentului literar, iar din restul, vreo 200 lei pe luna pentru cei 3-4 ani in care a scris romanul, statul britanic troglodit a mai retinut si taxe.

de altfel, si editorul i-a recomandat sa isi pastreze slujba pe care o avea in acel moment, deoarece in marea britanie in general nu se prea poate trai doar din scris romane pentru copii. dupa cum stiti jk rowling este acum multimilionara, insa ce poate nu stiti este ca multi alti scriitori englezi se lupta in continuare pentru supravietuire sau isi iau o a doua slujba pentru a se intretine in mod decent.

de aceea, cred ca si dl cartarescu, pentru a se intretine, ar trebui sa isi ia o a doua slujba, spre exemplu de profesor universitar, sa scrie articole in reviste si ziare, sa reprezinte diferite marci comerciale, sa tina conferinte si sa dea interviuri. asa fac si colegii sai din vest si, de altfel, s-a observat ca, daca este vorba de un romancier de succes, sumele primite sint de obicei cel putin cu 50% mai mari fata de un simplu gazetar.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-guvern-de-trogloditi-900181.html

Reclame

One Comment

  1. Impozitarea asta de o violenta extrema a ‘drepturilor de autor’ (am convingerea ca guvernul – adica un grup de oameni obisnuiti, cu limitele lor – habar nu are, de fapt, ce inseamna sa fii autor, sau ce sunt alea drepturi de autor; cum nu are habar nici de valoarea ridicol de mica a veniturilor pe care le-ar obtine chiar de-ar impozita TOTI falsii autori) e o dovada de incompetenta de care, pana la urma, aveam nevoie. Asa, ca sa nu ne mai indoim ce experti avem.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: